вторник, юни 16, 2009

сряда, юни 10, 2009

MS Windows XP pptp active sessions

имах 2 активни и при опит за 3-та просто ми казва, че remote server-а бил unreachable или security parameters is not correct... като разкачих една от наличните същата тази се закачи без проблем. А теперь внимание вопрос!!! Това е максималният брой едновременни рptp сесии на Windows XP +SP3 или това максималният брой едновременни рptp сесии на моята барака ?

вторник, юни 02, 2009

Gadgets

Новата играчка - Logitech MX 1100R. Много Повече ми допадаше MX Revolution ама с цената нещо неможах да се преборя (и морално и буквално). Плъха е уникален! Удобен, изчистен с достатъчно бутони/функции (но не прекалено много за да свикна и после като седна с обикновенна мишка да се чувствам като зъболекар с гипсирани пръсти); rechargable батерията (само 1 е?!) на пръв поглед е както предимство така и неудобство защото захранващият кабел трябва да ми е винаги подръка (2do да тествам с обикновенна батерия ако намеря с такъв ампераж). Най-дразнещото за момента нещо е прекалено големият (спрямо NANO серията) донгъл на ресийвъра... Не мога да го разбера това ... обиколих 3/4 от сайтовете на мишко-продавачи и производители да си търся "голяма мишка с малка пишка" и няма... големите мишки вървят с големи пишки и обратно.Дори бях се замислил да взема две мишки от една и съща марка и да им "сменя" донгълите (което си е глупаво като идея, но поне разбрах, че ползват hard-coded сертификати за да се аутентификират предавателя и мишката) та защо след като могат да го съберат в ню-ню предавателче не ми ги "псукат" във вариант и с двата предавателя (малък и голям)?! Другото с което трябва да се свикне е височината на мишката... тъй като тази е по-висока много често по инерция просто протягам ръка на нивото на старата и... избутвам тази настрани. Турбо-скрола е по-скоро гъзарски от колко юзабъл (поне не мога да му намеря същественно приложение за момента)
Да сумаризирам:
Нещата които ме дразнят:
1. Голям донгъл който ми пречи да прибера латопа без да го извадя и трябва да му търся отделно сигурно и защитено място (2do да проверя продават ли се резервни)
2. Прекалено силно "скърца" scroll-a когато е изключено "turbo"-то
3. Нестандартният накрайник на USB charge cabel-а (mouse plug side)
Нещата които ми харесват:
1. Голяма е
2. С "ортопедична" форма
3. Достатъчен брой настройваеми бутони (които не мога да си настроя заради проблем с инсталцията на софтуера ама това е в моят телевизор)
4. Wireless
5. Отдавна искам такава