вторник, май 30, 2006

29.05.2006

Е няма такъв ден...
Първо в измислената ни "програма" (която принципно се държи много прилично само дето са я по-претоварили малко повече и която живее на едно Win XP) са влезнали 5 човека и са направили по 2 конекции всеки и... за 6-ят няма мястооо... Connection limit reached или некъф подобен shit.Дори този на чийто комп живее тулчето е влезнал през мрежата в него...Таман се оправихме с това и почнаха пак онез дефойки с принтерите... ей не се научиха, че като принтираш това дето излиза с падащото меню е да избереш на кой принтер да принтираш като не си се сетил преди това да си го направиш default printer... че лично отношение към всяка защото са прекалено... хм... блондинки да си го направят сами. Ахаааа да пия кафе и вътрешната workgroup-a не се вижда от половината машини. Хитро. Докато разбера как да се оправим с това (SP2 и сме в играта само дето на нашите машини се инсталира за около 1 час) стана 14 часа. Чак после зацепих от де идва тази грешка: Authorization packet is unknown or damaged. Error 1346 rising. Това е от върховната топология и логичско разделение на Великата ни мрежа... Win2003 AD Domain който се прави на Master Browser, че и Print Server и клиентите ни се ауторизират пред него с нещо което те си имат пък той иска по-секюрнатите AD shits или най-малкото очаква NTLMv2 authorization които наш'те ХР-та със SP1 трудно ще му дадат... нищо де .. поне докато се мъчих да намеря нещо разбрах, че немога легално да ги ъпдейтна с BITS 2.0... Поне тръгнахме в правилната посока и то точно преди в другият офис на другото място да ми сложат нов шеф (да го таковат онези дето таковат такива като него) и да заформи едни задачки с едни крайни срокове от днес за вчера... че и фантази на тема мрежова топология включваща няколко wireless-a, 2-3 SAMBA servers, 2-3 под-мрежи на локалната мрежа и то с изричното изискване без VLANs...деаааа ... до събота + 2 сървъра да са ъп енд ръннинг...+проекта с летището и хардуерното VNC да работи до 12.06... голям фън.И точно когато се развихрира с фантазиите-текущият BigMan с мелодията "Бат' Бойко е! Вдигай!" звъни... нямало Интернет...хвърчим обратно. Оказа се, че не били компютри, а компоти, и не че нямало Интернет ами бил бавен... деаааа след счетитата кей-акаунтите са на път да се влезнат в класацията ми:Един в суратя за дбр.ден и после бой по каската докато омекне защотото фъфлят.
Не стига това ами на всичкото отгоре и единият от тъпите, скъпи, никва-работа не вършещи SmartSwitches взе та заби... и то дет е порта на the BigMan... иди обяснявай, че той не иска да ми даде пари за качественни switches и не съм аз ги избирал тези хуйни недомислени. Хубаво де ... това мина лесно докато пак се бях ориентирал за кафе (баси цел ден без капка кофейн!) в онзи офис новият шеф се пооакал малко като съборил GateDefender-a и тоз идиотски испански Pando-вски шит дропи всеки четен пакет..., че и remote access не позволява мръсника... и това мина... и ха! Гледам домейна се рестартира на всеки 58 мин... много научно от негова страна... lssa.exe дрън дрън нийд ту рестарт... M$ казват SP1 for Win 2003 му е майката...Добре де... днес сме на кеф - на ти SP1; restart и ха! стигаме до ГУИ и толкова ... нито Safe Mode нито Last Know Good нито "Майката..." помага... ще се реинсталира...и преконфигурира... та сега чакам да мине Preparing Network Connection и току виж съм взел да свърша нещо.
Мдааа и работното ми РС и то умря ... незнайно защо и от какво... просто умря като куче в Дружба 2.Даже и от image неще да се ресторва пък и програмата за access control-a върви в/у него...

и още е само понеделник... а както казваше един познат: Като те подкара от понеделника, та те държи цяла година :(

четвъртък, май 11, 2006

11.05.2006

Пие ми се... ай нийд а лот ъф алкохол... като едно време
Само да свърши текущият екшън с преместването и ще маскирам на пиян... на много пиян... поне за 2-3 дни