понеделник, януари 23, 2006

Small Office Server

Един познат от Пазарджик станал "съучастник" в някаква фирма пак там и питаше човека за идеи за изграждането на сървър за офиса им с идеята "на парите не държим,но ако може без пари". Поразтърсих се малко и намерих това SME Server поне по дескрипшън ще свърши работа. Това което ме притесни беше въпроса: "А не може ли да е Windows?" и то не самият въпрос ами прозрението, че никога не съм правил сериозен гейтуей/майл/файл сървър под Windows.Що пък да не може?! Продължавам да смятам, че няма кофти OS, а само мързеливи админи (ех как ми се иска да твърдя за себе си: трябва ми само текстов редактор и компилатор, а другото сам ще си го напиша) и ще взема да направя такъв в къщи... ако някой му трябва мейл от eol.cabletel.bg домейна да се обажда сега докато е на промоция :)Също така събирам желаещи да го съборят този сървър с/у задължителна "паметка" какво са правили разбира се... може да стане интересен проект.

Ето това е ВИЦ

От известно време насам го срещам този виц за блондинки и в крайна сметка реших и аз да гласувам за него.

вторник, януари 10, 2006

php5

Да си напомня и да не забравям: НЕ ЪПГРЕЙДВАЙ ОТ PHP4 КЪМ PHP5...освен ако не ти е скучно и/или не ти се спи или пък си решил да покажеш мазохисткото в теб.
P.S. тук е момента в който звучи пеничката на култовата група Черно Фередже превърнала се в химн в CableTel : "... сранье,сраньеее..."